Americanii anunţă uciderea liderului Statului Islamic în Siria în urma unui atac aerian

Liderul Statului Islamic în Siria, care se numără printre primii cinci lideri ai grupării militante, a fost ucis într-un atac aerian american, a anunţat marţi armata americană.

920 afișări
Imaginea articolului Americanii anunţă uciderea liderului Statului Islamic în Siria în urma unui atac aerian

Într-un comunicat, Comandamentul Central al SUA a precizat că Maher al-Agal a fost ucis în atacul cu dronă din nord-vestul Siriei, iar un apropiat al acestuia a fost grav rănit, relatează Reuters.

"Această operaţiune a făcut obiectul unei planificări extinse pentru a se asigura executarea cu succes a acesteia. O analiză iniţială indică faptul că nu au existat victime civile", se adaugă în comunicat.

Comandamentul a precizat că al-Agal a fost responsabil pentru dezvoltarea reţelelor ISIS în afara Irakului şi Siriei.

Uciderea ar fi o altă lovitură pentru eforturile grupului militant islamist de a se reorganiza ca forţă de gherilă după ce a pierdut mari porţiuni de teritoriu.

În februarie, liderul principal al Statului Islamic s-a aruncat în aer în timpul unui raid militar american în Siria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici