Americanii propun o rezoluţie la ONU pentru încetarea temporară a focului în Gaza

  • Reprezentanţii SUA la ONU au propus un proiect de rezoluţie pentru încetarea temporară a focului în Gaza.
  • Un alt document a fost deja prezentat Consiliului de Securitate al ONU.
139 afișări
Imaginea articolului Americanii propun o rezoluţie la ONU pentru încetarea temporară a focului în Gaza

Americanii propun o rezoluţie la ONU pentru încetarea temporară a focului în Gaza

Anterior, diplomaţii americani s-au opus utilizării termenului „încetare a focului” în documentele ONU privitoare la conflictul Israel-Hamas. Proiectul de text al SUA „avertizează că, în circumstanţele actuale, o ofensivă terestră majoră în Rafah ar avea ca rezultat daune suplimentare pentru civili şi creşterea numărului de refugiaţi, cu efecte potenţial în ţările vecine”, potrivit Reuters.

Un alt proiect a fost întocmit de Algeria. Prin document se cere încetarea imediată a focului din raţiuni umanitare.

Dezbaterile la ONU au loc în condiţiile în care Israelul intenţionează să atace Rafah în sudul Fâşiei Gaza, unde peste un milion de palestinieni s-au adăpostit din cauza războiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici