Analizele de laborator nu confirmă că legumele sunt la originea epidemiei din Europa

Analizele de laborator nu permit să se afirme că legumele sunt la originea infecţiei cu bacteria E.coli enterohemoragică, a anunţat vineri un laborator european de referinţă, al cărui sediu se află la Roma, de pe lângă Institutul superior al sănătăţii (ISS).

931 afișări
Imaginea articolului Analizele de laborator nu confirmă că legumele sunt la originea epidemiei din Europa

Analizele de laborator nu confirmă că legumele sunt la originea epidemiei din Europa

"Îngrijorarea faţă de consumarea de legume este nejustificată (...) deoarece analizele de laborator nu au permis să se susţină ipoteza potrivit căreia legumele contaminate sunt la originea infecţiei", afirmă un comunicat al Laboratorului european de referinţă pentru Escherichia coli (EHEC).

"Analizele realizate pe eşantioane de castraveţi suspecţi (...) au clarificat definitiv că aceştia nu erau contaminaţi" cu bacteria E.coli, potrivit aceleiaşi surse.

"Normele de igienă obişnuite privind siguranţa alimentară sunt suficiente pentru a evita infecţiile", adaugă laboratorul.

Bacteria EHEC a provocat deja moartea a 19 persoane în Europa şi a generat tensiuni comerciale în interiorul şi în afara UE, dar propagarea sa părea stabilizată vineri, potrivit medicilor germani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici