Anchetă asupra vicepreşedintelui Argentinei pentru îmbogăţire ilicită, validată de justiţie

Un tribunal argentinian a validat vineri ancheta deschisă împotriva vicepreşedintelui Amado Boudou, care asigură în prezent funcţia de preşedinte interimar al ţării, acesta fiind suspectat de îmbogăţire ilicită.

245 afișări
Imaginea articolului Anchetă asupra vicepreşedintelui Argentinei pentru îmbogăţire ilicită, validată de justiţie

Amado Boudou (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ancheta a fost validată după respingerea unui recurs în anulare formulat de un presupus asociat al lui Boudou în cadrul acestui dosar, în care vicepreşedintele este acuzat de acţiuni "incompatibile cu funcţia publică şi îmbogăţire ilicită", a anunţat într-un comunicat centrul de presă al puterii judiciare.

"Curtea Penală de Casaţie a confirmat validitatea instrucţiei" în "dosarul Ciccone", se arată în textul postat pe site-ul Centrului de Informare Judiciară (CIJ), aflat în subordinea Curţii Supreme.

Ciccone, în prezent Compañia de Valores Sudamericana, este o firmă de tipărire de bancnote şi documente oficiale implicată într-un scandal de corupţie.

Boudou este suspectat că, pe când era ministrul Economiei, a intervenit pe lângă fisc pentru a evita falimentul firmei.

Amado Boudou asigură în prezent funcţia de preşedinte interimar, în perioada convalescenţei preşedintei Cristina Kirchner, care a fost operată pe 8 octombrie de un hematom cranian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici