Arieh Deri, numit ministru israelian de Interne, deşi a făcut închisoare pentru corupţie

Cabinetul israelian a aprobat numirea lui Arieh Deri în funcţia de ministru de Interne, în pofida faptului că acesta a executat o pedeapsă cu închisoarea pentru corupţie, relatează Deutsche Welle în pagina online.

427 afișări
Imaginea articolului Arieh Deri, numit ministru israelian de Interne, deşi a făcut închisoare pentru corupţie

Arieh Deri, numit ministru israelian de Interne, deşi a făcut închisoare pentru corupţie

Deri, care este liderul partidului ultraortodox Shas, a petrecut doi ani în închisoare pentru luare de mită.

Guvernul israelian a confirmat duminică numirea lui Deri, după ce predecesorul său, Silvan Shalom, a demisionat în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală.

Liderul în vârstă de 56 de ani al partidului de extremă-dreapta a mai fost ministru de Interne al Israelului, în perioada 1988-1993.

În anul 2000, un tribunal l-a găsit vinovat pe Deri pentru luare de mită în valoare de 155.000 de dolari şi l-a condamnat la trei ani de închisoare. Sentinţa sa a fost redusă ulterior la doi ani, pentru bună purtare.

Deri a revenit în politică în 2009, iar în mai 2015 a fost numit din nou într-un post de ministru, fiind desemnat de premierul Benjamin Netanyahu la conducerea Ministerului Economiei.

El a demisionat însă din această funcţie în noiembrie, după ce a refuzat să aprobe un acord controversat privind exploatarea câmpurilor de gaze naturale israeliene.

Comentând numirea lui Deri în postul de ministru de Interne, procurorul general Yehuda Weinstein a afirmat că aceasta este legală, dar se află "la limita a ceea ce este adecvat".

Ministerul israelian de Interne este responsabil de guvernele locale şi de combaterea migraţiei ilegale, dar nu şi de poliţie, care se află în subordinea Ministerului pentru Securitate Publică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici