Armata rusă susţine că nu există interdicţii privind utilizarea dispozitivelor iPhone

Armata rusă nu interzice în niciun fel utilizarea dispozitivelor de tip iPhone, susţine purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, infirmând speculaţiile pe această temă, relatează site-ul Sputnik.

116 afișări
Imaginea articolului Armata rusă susţine că nu există interdicţii privind utilizarea dispozitivelor iPhone

Armata rusă susţine că nu există interdicţii privind utilizarea dispozitivelor iPhone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În armata rusă nu există restricţii privind utilizarea comunicaţiilor mobile; nu există interdicţii privind produse fabricate de o anumită firmă", a declarat generalul Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

"Apariţia acestor informaţii într-o publicaţie centrală poate indica lipsa de cunoştinţe tehnice din partea autorilor", a subliniat Konaşenkov, explicând că actualele interdicţii privind utilizarea telefoanelor mobile se limitează la anumite zone şi intervale de timp.

Luni dimineaţă, surse citate de cotidianul Izvestia au declarat că armata rusă le interzice noilor recruţi să ia cu ei telefoanele de tip iPhone pe durata serviciului militar obligatoriu, din cauza temerilor că sistemul de operare ar putea facilita spionajul. "Dispozitivele iPhone sunt interzise", a afirmat o sursă locală. "Poţi lua cu tine orice telefon mobil, dar nu un iPhone, pentru că Apple este o companie integral americană. Interzicerea neoficială a produselor Apple în timpul serviciului militar este explicată prin efortul de a evita posibile ameninţări la adresa securităţii. Cu ajutorul unui iPhone poate fi monitorizat totul", a adăugat sursa citată de Izvestia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici