Armata ucraineană a respins asalturile ruseşti în mai multe zone din estul Ucrainei

Reprezentanţii armatei ucrainene anunţă că militarii au respins asalturile ruseşti în mai multe zone din estul Ucrainei.

1211 afișări
Imaginea articolului Armata ucraineană a respins asalturile ruseşti în mai multe zone din estul Ucrainei

Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei a declarat vineri că cel puţin cinci atacuri ruseşti au fost „respinse" în ultimele 24 de ore în zonele Doneţk şi Luhansk din estul Ucrainei.

Armata a precizat că forţele ruseşti „au încercat să se angajeze în ciocniri şi operaţiuni de asalt" cu „ajutorul unor unităţi separate şi a unor grupuri de sabotaj şi recunoaştere" în două zone din jurul Doneţkului. Aceasta a adăugat că atacul nu a avut succes, iar trupele ruseşti „s-au retras pe poziţiile lor anterioare".

Armata ucraineană a declarat că unele unităţi ale Diviziei 150 de puşcaşi motorizaţi a Rusiei „au suferit pierderi semnificative de cel puţin 50% din personal, arme şi echipamente" în zona din jurul Popasna, la aproximativ 50 de kilometri sud-vest de Severodonetsk.

Ucrainenii estimează că „inamicul este demoralizat" din cauza „amânării constante a rotaţiei lor".

În Sloviansk, la vest de Severodoneţk, Rusia „nu a avut succes" în desfăşurarea operaţiunilor de asalt în două zone şi „s-a retras după pierderi", a precizat armata.

De asemenea, Rusia „a efectuat fără succes operaţiuni de asalt" în zona Bakhmut.

Dar, în pofida pierderilor, Rusia a continuat să bombardeze intens în toată zona de est.

O actualizare a Forţei operative a forţelor comune ucrainene arată că forţele ruseşti au atacat 28 de zone din regiunile Doneţk şi Luhansk în ultimaele 24 de ore.

Cel puţin şapte civili au fost ucişi şi alţi opt au fost răniţi, a precizat forţa operativă. Alte 1.472 de persoane au fost evacuate din zonele de ostilităţi în ultima zi.

Aproximativ 80 de clădiri au fost distruse sau avariate, inclusiv fabrici, trei staţii de pompieri şi proprietăţi rezidenţiale. Cinci incendii mari au fost provocate de bombardamentele ruseşti în regiune, iar „în mai multe cazuri, unităţile de pompieri şi de salvare au fost atacate şi au fost nevoite să se întoarcă", a mai spus grupul operativ.

Statul Major General al Forţelor Armate a declarat că luptele au continuat în centrul oraşului Severodonetsk. Aproximativ 80% din oraş se află acum sub controlul ruşilor.

În nord-est, un atac cu rachete a fost lansat asupra infrastructurii civile din Sumî, iar bombardamentele au lovit trei zone rezidenţiale, a precizat armata.

De asemenea, armata a declarat că ruşii „continuă să se pregătească pentru o ofensivă" în Harkov, trăgând cu artilerie şi lansatoare multiple de rachete în cinci zone.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici