Arseni Iaţeniuk promite că separatiştii care nu au comis infracţiuni grave vor fi amnistiaţi - presă

Premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, i-a îndemnat miercuri pe separatişti să lase armele los şi să elibereze clădirile publice ocupate, promiţând că insurgenţii proruşi care nu au săvârşit infracţiuni grave vor fi amnistiaţi, anunţă agenţia UNIAN.

502 afișări
Imaginea articolului Arseni Iaţeniuk promite că separatiştii care nu au comis infracţiuni grave vor fi amnistiaţi - presă

Arseni Iaţeniuk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îi îndemnăm pe toţi cei care ocupă clădiri publice, inclusiv în Slaviansk, să lase imediat armele jos şi să elibereze spaţiile ocupate. Predaţi-vă autorităţilor. Promitem că toţi cei care nu au folosit arme împotriva populaţiei paşnice şi cei care nu au comis infracţiuni grave vor fi amnistiaţi", a afirmat Iaţeniuk.

El a adăugat că "în acest mod încercăm să asigurăm alegeri cinstite şi transparente".

Insurgenţii proruşi au luat controlul asupra mai multor clădiri publice din oraşe din estul Ucrainei, ei au afirmat în repetate rânduri că nu se vor preda.

"Nu vom părăsi oraşul", a declarat un lider separatist prorus din Slaviansk, Viaceslav Ponomarev.

"În măsura în care este posibil, vom opune rezistenţă", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici