Cel puţin cinci morţi într-un atac cu maşină-capcană în sud-estul Turciei

Cel puţin cinci agenţi de poliţie au murit, iar zeci au fost răniţi, luni, după ce un vehicul-capcană a lovit un microbuz care transporta membri ai forţelor speciale, în sud-estul Turciei, în ceea ce pare a fi un atac al organizaţiei insurgente Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), informează postul Haberturk şi publicaţia Daily Sabah.

3982 afișări
Imaginea articolului Cel puţin cinci morţi într-un atac cu maşină-capcană în sud-estul Turciei

Atac cu maşină-capcană în sud-estul Turciei (Imagine: Arhiva Mediafax)

Atacul a avut loc în jurul orei 17.30 (17.30, ora României) pe un drum expres din provincia Bingol, în sud-estul Turciei.

Cel puţin cinci agenţi de poliţie au fost ucişi în atentatul atribuit mişcării separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Alţi zeci de agenţi au fost răniţi.

Conflictul dintre serviciile de securitate turce şi mişcarea separatistă PKK a izbucnit în sud-estul Turciei în anul 1984, soldându-se cu peste 40.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici