Atac terorist de anvergură, dejucat de autorităţile tunisiene

Autorităţile tunisiene au dejucat recent un atac terorist de anvergură, care viza printre altele, hoteluri şi comisariate de poliţie, demontând o celulă compusă din 17 islamişti, a anunţat astăzi un responsabil guvernamental, informează publicaţia Le Figaro în ediţia online.

909 afișări
Imaginea articolului Atac terorist de anvergură, dejucat de autorităţile tunisiene

Atac terorist de anvergură, dejucat de autorităţile tunisiene (Imagine: AP/Mediafax Foto)

"Am împiedicat în această lună un atac major pe care celula teroristă îl pregătea împotriva unor instalaţii vitale, hoteluri, centre de securitate şi responsabili politici, pentru a aduce haos în ţară", a declarat Rafik Chelli, directorul Departamentului de Securitate din cadrul Ministerului tunisian de Interne.

El a precizat că anumiţi activişti arestaţi fuseseră antrenaţi în Libia şi în Siria şi că aşteptau ordine pentru a trece la acţiune.

Un atac împotriva unui hotel din staţiunea balneară tunisiană Sousse a provocat moartea a 38 de turişti străini, pe data de 26 iunie. În luna martie, 21 de turişti au fost ucişi într-un atac care a avut loc la muzeul Bardo din Tunis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici