ATACUL cu neurotoxina asupra spionului rus: Starea poliţistului britanic, care l-a atins pe fostul colonel Serghei Skripal, s-a îmbunătăţit

Poliţistul britanic care a intrat în contact cu neurotoxina folosită în atacul asupra unui fost agent de spionaj rus se află în stare stabilă şi este conştient, a anunţat joi ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, relatează site-ul BBC News.

2532 afișări
Imaginea articolului ATACUL cu neurotoxina asupra spionului rus: Starea poliţistului britanic, care l-a atins pe fostul colonel Serghei Skripal, s-a îmbunătăţit

ATACUL cu neurotoxina asupra spionului rus: Starea poliţistului britanic, care l-a atins pe fostul colonel Serghei Skripal, s-a îmbunătăţit

"Am aflat în această dimineaţă de la şeful unităţii de contraterorism că poliţistul este conştient, a vorbit cu mai mulţi oameni, dar asta nu înseamnă că situaţia acestuia nu rămâne gravă. Nu mai este la terapie intensivă, dar este o situaţie serioasă", a spus Rudd.

Ministrul britanic de Interne nu a oferit detalii suplimentare despre natura exactă a substanţei neurotoxice folosite în atacul din oraşul Salisbury, menţionând că este "extrem de rară".

Totuşi, Amber Rudd a precizat că autorităţile vor avea un plan de răspuns la atacul de duminică, odată ce vor fi stabilite circumstanţele exacte ale incidentului.

Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi duminică în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra.

În 2006, Serghei Skripal a fost condamnat la închisoare în Rusia pentru spionaj în favoarea Marii Britanii. Agentul a fost găsit vinovat de legături cu serviciul britanic de informaţii externe (MI6). Ulterior, acesta a primit azil în Marea Britanie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici