Atentat în centrul oraşului turc Diyarbakir, soldat cu cel puţin trei morţi şi zeci de răniţi

Cel puţin trei persoane au murit, iar alte 23 au fost rănite în atentatul comis marţi în oraşul Diyarbakir, situat în sud-estul Turciei, anunţă surse citate de site-ul agenţiei AP.

1122 afișări
Imaginea articolului Atentat în centrul oraşului turc Diyarbakir, soldat cu cel puţin trei morţi şi zeci de răniţi

Atentat în centrul oraşului turc Diyarbakir (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Bilanţul precedent era de trei morţi şi 23 de răniţi.

Atentatul a avut loc într-un cartier din centrul oraşului Diyarbakir, o zonă cu populaţie majoritar kurdă.

Conform unor surse din cadrul serviciilor de securitate turce, o maşină plină cu explozibil a atacat un autobuz al poliţiei turce.

În autobuzul atacat erau nouă agenţi de poliţie care transportau trei deţinuţi kurzi.

Conform agenţiei Anadolu, atentatul a fost comis de mişcarea separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Numeroase ambulanţe au fost trimise la locul atentatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici