Atentat în Pakistan, soldat cu 42 de morţi

Un atentat cu maşină capcană comis duminică într-o piaţă din Peshawar, oraş situat în nord-vestul Pakistanului, în apropiere de frontiera afgană, a provocat moartea a 42 de persoane, potrivit unui bilanţ oferit luni de autorităţile medicale.

126 afișări
Imaginea articolului Atentat în Pakistan, soldat cu 42 de morţi

Atentat în Pakistan, soldat cu 42 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O maşină-capcană a explodat duminică în bazarul Kissa Khwani, fiind al treilea atentat într-o săptămână la Peshawar, după cel soldat cu 82 de morţi împotriva unei biserici şi aproape 20 împotriva unui autobuz cu funcţionari.

Atentatul nu a fost revendicat, dar ar purta amprenta talibanilor pakistanezi din cadrul TTP sau a facţiunilor care gravitează în jurul acestei mişcări islamiste armate.

"Bilanţul a ajuns la 42 de morţi. Trei persoane au decedat din cauza rănilor în cursul nopţii", a declarat pentru AFP Arshad Javaid, un oficial de rang înalt din cadrul spitalului Lady Reading, unde au fost internate victimele. Opt femei şi şase copii, cu vârste cuprinse între cinci şi nouă ani, au murit în urma acestui atac, au anunţat autorităţile.

"Cei care sunt implicaţi în uciderea unor persoane nevinovate nu au pic de umanitate" şi nu pot acţiona în numele niciunei religii, a declarat într-un comunicat premierul pakistanez Nawaz Sharif, aflat în deplasare la New York.

Aceste violenţe au loc în timp ce Guvernul pakistanez a propus negocieri de pace talibanilor din Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) pentru a pune capăt celor şase de ani de insurecţie ce au provocat mii de morţi în ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici