Autorităţile au confirmat CAUZA accidentului de tren din Franţa, în care au murit 6 oameni - FOTO

Societatea naţională a căilor ferate (SNCF) din Franţa a confirmat cauza producerii deraierii unui tren în apropiere de Paris, care a provocat moartea a şase persoane.

1140 afișări
Imaginea articolului Autorităţile au confirmat CAUZA accidentului de tren din Franţa, în care au murit 6 oameni - FOTO

CAUZA accidentului de tren din Franţa, în care au murit 6 oameni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deraierea a fost cauzată de o piesă de oţel care lega două şine şi care s-a desprins.

Primele constatări efectuate la locul accidentului, produs vineri în gara Brétigny-sur-Orge, la sud de Paris, confirmă ipoteza unei deraieri provocate de această piesă de oţel numită eclisă, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă preşedintele SNCF, Guillaume Pepy.

Pepy a prezentat fotografiile realizate de SNCF cu această eclisă de aproximativ zece kilograme, înfiptă într-un macaz.

Analizarea ramei de către tehnicienii SNCF nu a arătat "nicio anomalie mecanică" la locomotivă sau la cele două vagoane care nu s-au răsturnat, a declarat Pepy. El a precizat că acestă ramă a fost supusă unei analize de securitate la 29 iunie 2013.

Verificarea a două trenuri care au trecut anterior pe această linie nu a arătat vreo anomalie, potrivit lui Pepy.

Urmele impactului se văd pe vagoanele accidentate şi confirmă ipoteza, avansată încă de sâmbătă, că eclisa s-a desprins de şină, din motive necunoscute, şi s-a înfipt în macaz, provocând deraierea, a adăugat Pepy.

"Cunoaştem motivele accidentului, nu cunoaştem cauzele", a declarat Jacques Rapoport, directorul RFF, organismul care administrează reţeaua feroviară franceză, prezent la conferinţa de presă.

Pepy a declarat că operaţiunile de ridicare a vagoanelor accidentate se va încheia luni seară.

O macara telescopică de 700 de tone a ajuns din Belgia sâmbătă şi a început operaţiunile în aceeaşi zi.

Odată vagoanele accidentate ridicate, "sunt peste 600 de metri de cale ferată de reconstituit integral, adică balastul, şinele, traversele şi suspensia catenară. Prin urmare, este mult de lucru", a declarat Pepy.

Şase persoane au murit în urma deraierii şi alte 14 se află în continuare în spital, dintre care două sunt în stare gravă, potrivit autorităţilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici