Avioane militare americane s-au apropiat de frontierele Rusiei, deasupra Mării Negre, acuză Moscova

Avioane americane de recunoaştere s-au apropiat frecvent de frontierele Rusiei, deasupra Mării Negre, anunţă generalul rus Viktor Sevostianov, comandantul Forţelor Aeriene ruse în districtul sudic.

5382 afișări
Imaginea articolului Avioane militare americane s-au apropiat de frontierele Rusiei, deasupra Mării Negre, acuză Moscova

Avioane militare americane s-au apropiat de frontierele Rusiei, deasupra Mării Negre, acuză Moscova

Oficialul militar rus susţine că drone de tip RQ-4 Global Hawk şi avioane cu echipaj RS-135 şi P-8A Poseidon s-au apropiat de mai multe ori la 10-15 kilometri de frontierele Rusiei.

"Dronele Global Hawk şi avioanele RS-135 decolează de obicei de la Baza NATO Sigonella, situată pe Insula italiană Sicilia, în timp ce avioanele P-8A încep misiunile de la Baza Souda (Grecia). Rutele acestor avioane urmează coastele Mării Negre, până în apropierea Peninsulei Crimeea şi a staţiunii Soci. În cursul acestor zboruri, nu s-au înregistrat incursiuni în spaţiul aerian al Rusiei, dar s-au apropiat la distanţe de 10-15 kilometri", a precizat oficialul rus, citat de agenţia Tass.

Generalul Viktor Sevestianov nu a precizat de câte ori s-au apropiat avioanele americane de frontierele Rusiei. El a dat asigurări că avioane de vânătoare ruse sunt trimise de fiecare dată să urmărească aeronavele militare americane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici