Avion american de recunoaştere, interceptat de avioane de luptă chineze deasupra Mării Chinei de Sud

Două avioane de vânătoare ale forţelor aeriene chineze au interceptat, într-o manieră "periculoasă", un avion american de recunoaştere, deasupra Mării Chinei de Sud, informează Reuters online, citând comunicatul emis de Pentagon.

1451 afișări
Imaginea articolului Avion american de recunoaştere, interceptat de avioane de luptă chineze deasupra Mării Chinei de Sud

Avion american de recunoaştere, interceptat de avioane de luptă chineze deasupra Mării Chinei de Sud

Incidentul a avut loc pe 17 mai, în spaţiul aerian internaţional, avionul american de recunoaştere maritimă efectua o "misiune de patrulare de rutină," se mai precizează în comunicatul Pentagonului.

Cu doar o săptămână mai devreme, China a mobilizat mai multe aeronave după ce o navă militară americană s-a apropiat de un recif disputat din Marea Chinei de Sud.

Un eveniment similar a avut loc în anul 2014, când un avion chinez de vânătoare a efectuat manevre acrobatice în jurul unui avion de recunoaştere al forţelor aeriene americane.

În perioada 21-28 mai, preşedintele Barack Obama urmează să viziteze mai multe state est-asiatice, inclusiv o primă vizită în Vietnam şi va participa la Summit-ul G7 din Japonia

China revendică aproape întreaga zonă a Mării Chinei de Sud, unde se crede că se găsesc rezerve uriaşe de petrol şi gaze naturale. Brunei, Malaezia, Filipine, Taiwan şi Vietnamul au de asemenea revendicări asupra unor zone din regiune.

Autorităţile chineze nu au comentat încă incidentul, dar într-un material publicat în cotidianul chinez Global Times se afirma că, cel mai probabil, avionul american zbura în apropierea Chinei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici