Bacterii de acum 60.000 de ani ar putea schimba radical medicina. O descoperire recentă a oamenilor de ştiinţă oferă speranţa unor noi tratamente

  • În urmă cu aproape 60.000 de ani, o pădure de chiparoşi a crescut pe malurile unui râu din apropierea Golfului Mexic
  • Pe măsură ce copacii cădeau, au fost îngropaţi sub sedimente, apoi sub apele mării
  • Oamenii de ştiinţă au descoperit acum pădurea şi cred că aici se află secretele unor noi medicamente salvatoare
3615 afișări
Imaginea articolului Bacterii de acum 60.000 de ani ar putea schimba radical medicina. O descoperire recentă a oamenilor de ştiinţă oferă speranţa unor noi tratamente

Sursa: Twitter

 
Timp de milenii, pădurea antică a fost ferită de orice intervenţie umană, potrivit Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice, care a publicat recent un articol despre acest subiect.
 
În 2004, uraganul Ivan a lovit coasta golfului, măturând sedimentele care îngropau de atât de multă vreme arborii. De atunci, locul a fost vizitat de mai multe echipe de cercetători, inclusiv de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Northeastern şi Universitatea din Utah. Aceştia au studiat bucăţi de lemn care, în ciuda vechimii de 60.000 de ani, a fost extrem de bine conservat în absenţa oxigenului care să îl descompună.
 
„Am reuşit să izolăm bacteriile şi să obţinem câteva cu care nu am mai lucrat până acum”, a declarat pentru CNN Margo Haygood, profesor în domeniul chimiei medicinale la Universitatea din Utah. Viermii din lemnul antic au produs 100 de tulpini de bacterii, dintre care 12 sunt supuse în prezent testelor ADN. Pe baza rezultatelor, va putea fi evaluat potenţialul acestora de a permite dezvoltarea unor noi tratamente medicale. Având experienţe anterioare pozitive cu astfel de bacterii, cercetătorii sunt optimişti cu privire la noile tulpini.
 
Pe lângă utilizarea bacteriilor în domeniul farmaceutic şi medical, oamenii de ştiinţă vor studia noile probe pentru a testa eventuala lor aplicabilitate şi în alte industrii, precum cele textile, alimentare, furajere, dar şi pentru obţinerea de noi combustibili.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici