Barack Obama ameninţă Rusia cu "costuri" suplimentare

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a afirmat marţi, în cursul unei conversaţii telefonice cu premierul olandez Mark Rutte, că Rusia se va confrunta cu "costuri" suplimentare dacă va continua strategia de destabilizare în Ucraina.

257 afișări
Imaginea articolului Barack Obama ameninţă Rusia cu "costuri" suplimentare

Barack Obama ameninţă Rusia cu "costuri" suplimentare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rusia va suporta costuri suplimentare dacă va continua să-i sprijine pe separatiştii violenţi şi nu va pune capăt acţiunii de destabilizare în Ucraina", a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

Din cele 298 de persoane care se aflau la bordul avionului Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines prăbuşit joi în estul Ucrainei, probabil doborât de o rachetă sol-aer, 193 erau olandezi. Potrivit unor oficiali americani de rang înalt din domeniul securităţii, aparatul probabil a fost doborât "din eroare" de către separatişti proruşi slab pregătiţi.

"Uniunea Europeană şi Statele Unite trebuie să rămână unite în faţa evenimentelor din Ucraina", adaugă textul, care precizează că Obama a salutat decizia UE de a pregăti noi sancţiuni ţintite împotriva Rusiei.

Washingtonul a anunţat în urmă cu o săptămână noi sancţiuni economice împotriva Moscovei, vizând, în special, Rosneft şi Gazprombank.

Cei doi lideri şi-au exprimat "îngrijorările" în legătură cu elemente care dovedesc că Rusia "continuă să trimită arme şi combatanţi" în Ucraina.

Marţi, Obama s-a dus la Ambasada Olandei la Washington pentru a aduce omagii victimelor olandeze ale prăbuşirii avionului malaysian în estul Ucrainei.

"Avem inima frântă", a declarat el, după ce a semnat în cartea de condoleanţe, exprimându-şi solidaritatea cu olandezii "în numele poporului american".

Olanda a decretat doliu naţional pentru miercuri, când vor fi aduse în ţară primele corpuri ale celor 298 de persoane decedate în urma catastrofei aviatice din estul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici