Barack Obama, în turneu în SUA la bordul unui autocar ultrasecurizat

Barack Obama a început luni un turneu de trei zile la bordul unui autocar negru, plin de aparatură tehnologică care îl va transporta în trei state din nordul ţării, în vederea alegerilor prezidenţiale din 2012, la care candidează pentru obţinerea unui al doilea mandat.

879 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, în turneu în SUA la bordul unui autocar ultrasecurizat

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autocarul, un "monstru" negru cu geamuri fumurii, are o valoare de 1,1 milioane de dolari, la fel ca "geamănul" său, un al doilea autocar cumpărat şi echipat de Secret Service, care îi garantează securitatea preşedintelui american. Anterior, Secret Service nu făcea decât să închirieze vehicule pentru campaniile electorale.

Autocarul dispune de un sistem de comunicare securizat, o structură blindată şi semnalizări luminoase.

Cele două vehicule sunt la dispoziţia preşedintelui şi a rivalului său republican, odată ce acesta va fi desemnat de partidul său, pe toată durata campaniei electorale.

Dar, având în vedere că autocarele fac parte din parcul de automobile al preşedinţiei americane, niciun candidat nu va putea să le decoreze cu logo-urile sale.

Contactaţi de AFP, oficialii au refuzat să ofere mai multe detalii despre modul în care au fost securizate autocarele, dar au afirmat că limuzina preşedintelui, supranumită "The Beast" (Bestia), a suferit aproape aceleaşi modificări.

"The Beast" este echipată cu portiere întărite, geamuri imposibil de spart şi este suficient de robustă pentru a rezista unui atac cu rachetă sau unuia chimic.

Preşedintele american şi-a început luni periplul de trei zile cu Minnesota. Ulterior, el urmează să meargă în Iowa, apoi în statul său de adopţie, Illinois.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici