Barack Obama: Misiunea NATO va continua în Libia

Misiunea NATO în Libia va continua "atât timp cât libienii vor fi ameninţaţi", va declara marţi preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, cerându-le forţelor loiale regimului Kadhafi să "depună armele", potrivit Casei Albe.

183 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Misiunea NATO va continua în Libia

Barack Obama: Misiunea NATO va continua în Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Atât timp cât libienii vor fi ameninţaţi, misiunea condusă de NATO pentru a-i proteja va continua. Iar cei care continuă să reziste trebuie să înţeleagă că fostul regim s-a sfârşit şi că este timpul să depună armele şi să se alăture Libiei noi", va adăuga liderul american în cadrul unei întâlniri a "prietenilor Libiei" cu ocazia Adunării Generale a ONU de la New York.

Preşedintele Barack Obama va anunţa marţi că ambasadorul Statelor Unite în Libia "se va întoarce la Tripoli" pentru a redeschide reprezentanţa diplomatică americană în capitala libiană, potrivit textului difuzat de Casa Albă.

"Astăzi, sunt în măsură să anunţe că ambasadorul nostru se întoarce la Tripoli. În această săptămână, drapelul american, care a fost coborât înainte ca ambasada noastră să fie atacată, va fi ridicat din nou (şi va flutura) pe ambasada redeschisă", va preciza liderul american.

Obama va cere, de asemenea, organizarea de "alegeri libere şi corecte" în Libia, la încheierea perioadei de tranziţie.

"Ştim cu toţii de ce are nevoie Libia. O tranziţie în bună desfăşurare. Noi legi şi o Constituţie care să facă posibilă respectarea statutului de drept. Partide politice şi o societate civilă solidă. Şi, pentru prima dată în istoria libiană, alegeri libere şi corecte", va declara Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici