Barack Obama se întoarce la Washington după vacanţa petrecută în Hawaii

Preşedintele american Barack Obama şi familia sa s-au întors, duminică, la Casa Albă, după vacanţa de Crăciun petrecută în Hawaii şi întreruptă de un drum până la Washington pentru negocierile de ultim moment privind criza fiscală.

114 afișări
Imaginea articolului Barack Obama se întoarce la Washington după vacanţa petrecută în Hawaii

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avionul prezidenţial Air Force One a aterizat duminică la scurt timp după ora 11.00 (18.00 ora României) la baza aeriană Andrews, situată în apropiere de Washington. Preşedintele, soţia sa şi cele două fiice ale lor au urcat apoi la bordul unui elicopter pentru a merge la Casa Albă.

Ca în fiecare an, preşedintele a plecat la 21 decembrie spre arhipelagul său natal pentru a petrece acolo sărbătorile de sfârşit de ani dar a fost nevoit să se întoarcă la Washington la 27 decembrie pentru negocierile de ultim moment privind un compromis bugetar smuls Congresului la 1 ianuarie.

Potrivit presei americane, preşedintele ar urma să îl nominalizeze luni pe Chuck Hagel la conducerea Departamentului Apărării. Preşedintele reales la 6 noiembrie va depune jurământul peste două săptămâni, în timpul ceremoniei de învestitură de la Washington.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici