Bărbaţi înarmaţi au preluat controlul asupra unui oraş din Irak după confruntări violente

Bărbaţi înarmaţi au preluat controlul asupra Suleiman Bek, un oraş aflat la nord de Bagdad, după confruntări sângeroase cu forţele de securitate miercuri, au raportat responsabili citaţi de AFP.

313 afișări
Imaginea articolului Bărbaţi înarmaţi au preluat controlul asupra unui oraş din Irak după confruntări violente

Bărbaţi înarmaţi au preluat controlul asupra unui oraş din Irak după confruntări violente

Forţele de securitate s-au retras complet din zonă, aflată acum sub controlul combatanţilor, a afirmat pentru AFP Shalal Abdul Baban, un responsabil al administraţiei locale. Niyazi Maamar Oghlu, membru al Consiliului provincial al regiunii Salaheddine, de care depinde Suleiman Bek, a declarat de asemenea că autorităţile nu mai controlează acest oraş.

Cei doi responsabili au precizat că un drum strategic care leagă Bagdad de Touz Khourmatou, un oraş la nord de Suleiman Bek, a fost blocat.

Marţi, confruntările au izbucnit la Houweijah, în nordul ţării, provocând 53 de morţi, când poliţia a intervenit la locul unei adunări a manifestanţilor sunniţi care se desfăşura de patru luni pentru a protesta faţă de politica premierului şiit Nouri al-Maliki.

Cel puţin 125 de persoane au fost ucise în două zile de violenţe în Irak, majoritatea confruntărilor fiind legate de aceste manifestaţii.

Miercuri, 23 de persoane au fost ucise, dintre care 19 în atacuri lansate ca represalii la confruntările din Houweijah, au precizat responsabilii.

Aceste violenţe sunt cele mai sângeroase de la începutul manifestaţiilor anti-Maliki în decembrie, în provinciile cu majoritate sunnită din nordul ţării. Protestatarii solicită demisia premierului şi sfârşitul "marginalizării" a cărei victimă se consideră comunitatea sunnită, minoritară în Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici