Bărbatul arestat la Disneyland a spus poliţiei că avea armele deoarece se temea pentru siguranţa sa

Bărbatul arestat joi la Disneyland Paris pentru că avea două arme şi muniţie în bagaje a spus poliţiei franceze că se temea pentru propria siguranţă, surse din poliţie precizând că primele investigaţii nu indică un caz de terorism, relatează BBC News Online.

2280 afișări
Imaginea articolului Bărbatul arestat la Disneyland a spus poliţiei că avea armele deoarece se temea pentru siguranţa sa

Bărbatul arestat la Disneyland a spus poliţiei că avea armele deoarece se temea pentru siguranţa sa (Imagine: AFP/ MEdiafax Foto)

Bagajul bărbatului a declanşat alarma detectoarelor de metale la intrarea în hotelul New York din parcul de distracţii. El avea de asemenea un Coran.

Disneyland Paris a precizat că armele au fost descoperite în timpul unui control de securitate. Reprezentanţii parcului de distracţii au contactat poliţia, care l-a reţinut pe bărbat fără ca acesta să opună rezistenţă.

O femeie care era considerată partenera suspectului a fost de asemenea reţinută, dar a fost ulterior eliberată, după ce poliţia a realizat că a arestat persoana greşită. Poliţiştii o caută în continuare pe prietena suspectului.

Bărbatul, un european în vârstă de 28 de ani, nu se afla în baza de date a serviciilor de securitate.

El este unul dintre managerii unei braserii din Paris, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul anchetei. "Din punctul meu de vedere, este o greşeală", a declarat un angajat al braseriei.

Poliţia franceză consideră că acest dosar este mai degrabă de natură penală decât teroristă.

Franţa rămâne în stare de urgenţă după atentatele de la Paris din 13 noiembrie, comise de gruparea Stat Islamic şi soldate cu 130 de morţi.

Disneyland Paris a fost închis pentru scurt timp în urma atacurilor din noiembrie, dar a rămas deschis după incidentul de joi.

"Continuăm să cooperăm îndeaproape cu autorităţile, iar siguranţa şi securitatea oaspeţilor şi personalului nostru este prioritatea noastră", a declarat purtătorul de cuvânt al Disneyland, Francois Banon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici