Barr: Mueller ar fi putut lua o decizie privind obstrucţionarea justiţiei de Trump, dar nu a făcut-o

Procurorul general american, William Barr, a declarat că Robert Mueller, care a condus ancheta privind interferenţa Rusiei în alegerile din 2016, ar fi putut lua o decizie în sensul obstrucţionării justiţiei de către preşedintele Donald Trump, dar a ales să nu facă acest lucru, potrivit Reuters.

358 afișări
Imaginea articolului Barr: Mueller ar fi putut lua o decizie privind obstrucţionarea justiţiei de Trump, dar nu a făcut-o

Barr: Mueller ar fi putut lua o decizie privind obstrucţionarea justiţiei de Trump, dar nu a făcut-o

Mueller a declarat săptămâna aceasta că nu poate să-l acuze pe Trump din cauza unei politici a Departamentului de Justiţie care interzice inculparea unui preşedinte în funcţie, însă nu a vrut să concluzioneze dacă preşedintele a săvârşit o infracţiune.

Dar Barr, numit de Trump şi care a supravegheat etapele finale ale investigaţiei, a prezentat o opinie cu totul diferită de cea a lui Mueller - spunând că procurorul special ar fi putut face lua o decizie, chiar dacă nu ar fi putui să-l acuze pe preşedinte.

"Eu personal am simţit că ar fi putut lua o decizie", a spus Barr, potrivit unui extras publicat joi dintr-un interviu acordat emisiunii "This Morning", transmis de postul CBS.

"Avizul spune că nu puteţi acuza un preşedinte în timp ce el este în funcţie, dar el ar fi putut ajunge la o decizie în privinţa activităţii sale infracţionale. Dar el a avut motivele sale pentru care nu a făcut-o, pe care le-a explicat şi nu am de gând să comentez acele motive", a adăugat Barr.

Mueller a documentat numeroase ocazii în care Trump a încercat să împiedice ancheta, inclusiv prin destiturea fostului director al FBI, James Comey, dar nu a luat o decizie într-un fel sau altul dacă Trump ar fi obstrucţionat justiţia.

Totuşi, Barr şi fostul procuror general adjunct, Rod Rosenstein, au concluzionat mai târziu că, în raport nu au existat dovezi ample care să permită acuzarea lui Trump pentru obstrucţionarea justiţiei.

Mueller a găsit, de asemenea, mai multe contacte între campania lui Trump şi Rusia, dar nu a stabilit dovezi ale unei conspiraţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici