Barroso a fost reales preşedinte al Comisiei Europene

Europarlamentarii au aprobat, miercuri, prin vot secret, numirea lui Jose Manuel Barroso în calitate de Preşedinte al Comisiei Europene pentru un al doilea mandat de cinci ani, potrivit unui comunicat PE.

21 afișări
Imaginea articolului Barroso a fost reales preşedinte al Comisiei Europene

Barroso a fost reales preşedinte al Comisiei Europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numirea lui Barroso a fost aprobată cu 382 voturi "pentru", 219 "împotrivă" şi 117 abţineri din cele 718 voturi exprimate.

Aprobarea desemnării preşedintelui Comisiei se face cu majoritate simplă a voturilor exprimate, conform prevederilor Tratatului de la Nisa.

La prima sa numire în fruntea CE, la 22 iulie 2004, Barroso a obţinut 413 voturi favorabile şi 251 împotrivă. La acea dată, au fost înregistrate 44 de abţineri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici