Bashar al-Assad a respins propunerile trimisului special ONU privind rezoluţia conflictului sirian

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a respins eforturile trimisului special ONU şi al Ligii Arabe Kofi Annan de a media o rezoluţie a conflictului, au declarat trei oficiali al administraţiei SUA marţi.

393 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad a respins propunerile trimisului special ONU privind rezoluţia conflictului sirian

Bashar al-Assad (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Sursele spun că al-Assad a răspuns propunerilor lui Annan refuzând să îl recunoască pe acesta din urmă ca reprezentantul Ligii Arabe şi susţinând că nu va lua nicio măsură până când opoziţia nu depune armele.

Annan, fost secretar general al ONU, a declarat anterior că a făcut "propuneri concrete" oficialilor din guvernul sirian după ce s-a întâlnit la sfârşit de săptămână cu al-Assad la Damasc. Marţi, înainte de a primi răspunsul, Annan s-a întâlnit în Turcia cu oficiali ai guvernului şi membri ai opoziţiei siriene.

"Odată ce voi primi răspunsul lor, vom şti cum să reacţionăm", a declarat Annan pentru CNN. "Dar trebuie să spun că violenţele trebuie să înceteze. Poporul sirian a trecut prin (multe). Merită ceva mai bun".

Annan s-a întâlnit marţi cu Burhan Ghalioun, liderul Consiliului naţional sirian care a reprezentat opoziţia în reuniunile internaţionale. Discuţiile au fost "productive" iar consiliul a promis "cooperare deplină" în eforturile viitoare, a declarat Annan.

Însă productivitatea a fost greu de măsurat. Eforturi diplomatice repetate de a rezolva conflictul sirian au eşuat. Consiliul de Securitate al ONU a abordat problema luni, cu Statele Unite şi Marea Britanie solicitând obţinerea rapid a unei rezoluţii iar Rusia avertizând împotriva învinovăţirii unilaterale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici