Ben Wallace, dezamăgit de prinţul Harry: Denaturează ideea că armata este un joc de echipă

Ministrul Apărării din Marea Britanie, Ben Wallace, spune că dezvăluirile făcute de ducele de Sussex în cartea sa de memorii „Rezervă” „denaturează” ideea că armata este un „joc de echipă”, potrivit The Telegraph.

549 afișări
Imaginea articolului Ben Wallace, dezamăgit de prinţul Harry: Denaturează ideea că armata este un joc de echipă

Secretarul Apărării Ben Wallace l-a acuzat pe ducele de Sussex că se „laudă” cu numărul de oameni pe care i-a ucis în timpul misiunii din Afganistan.

Ben Wallace a declarat că dezvăluirile despre numărul de morţi făcute de prinţul Harry în cartea sa de memorii „Rezervă” „distorsionează” ideea că armata britanică este o echipă.

El a declarat, joi, pentru LBC: „Sincer, cred că a te lăuda cu cifrele... denaturează faptul că armata este un joc de echipă. Este o întreprindere de echipă... şi deci nu este vorba despre cine poate trage cel mai mult sau cine nu trage cel mai mult”.

Ducele a fost aspru criticat de înalte personalităţi militare pentru dezvăluirea faptului că a ucis 25 de luptători talibani în timp ce se afla în misiune în Afganistan.

Mulţi au avertizat că şi-a pus în pericol propria securitate, precum şi pe cea a altora.

După ce nu s-a implicat niciodată în această dispută, ministrul Apărării l-a acuzat acum pe duce că şi-a „dezamăgit” foştii colegi din armată.

„Dacă începi să vorbeşti despre cine a făcut ce, [îi dezamăgeşti] pe toţi ceilalţi oameni, pentru că nu eşti o persoană mai bună pentru că tu ai făcut-o şi ei nu”, a spus el.

„Cred că fiecare veteran face propriile alegeri cu privire la ceea ce vrea să vorbească în viaţa sa... Forţele armate nu înseamnă o numărătoare”, a sus Wallace.

Ducele şi-a apărat anterior decizia de a-şi publica numărul de morţi, spunând, în cadrul unei emisiuni pe chat în SUA, că scopul său a fost de a le oferi veteranilor „spaţiul” pentru a-şi împărtăşi experienţele din armată fără ruşine.

„Întregul meu obiectiv şi încercarea mea de a împărtăşi aceste detalii este de a reduce numărul de sinucideri”, a spus el, negând că se „laudă” cu această cifră.

Cu toate acestea, mulţi membri ai armatei nu au acceptat această apărare, susţinând că „a exploatat sinuciderile veteranilor” pentru a scuza comentariile pe care le-a făcut în cartea sa.

Colonelul Richard Kemp, fost comandant al forţelor britanice din Afganistan, a declarat anterior pentru The Telegraph: „Explicaţia sa ar fi fost mai credibilă dacă ar fi inclus-o în cartea sa. În schimb, aceasta pare o încercare disperată de limitare a pagubelor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici