Berlin, Londra şi Paris, ameninţate că pot fi distruse în 200 de secunde cu rachetele nucleare Satan II. Ruşii spun că "vor ajunge în rai, iar vesticii vor arde în iad ca nişte gândaci"

Delir total la o televiziune rusă de stat - jurnalişti şi politicieni ruşi spun că Rusia are capacitatea de a distruge Berlinul, Londra şi Parisul în 200 de secunde. Un jurnalist rus afirmă că "în caz de război nuclear, toţi vom muri, dar măcar ruşii vor ajunge în rai, iar vesticii vor arde în iad ca nişte gândaci".

8093 afișări
Imaginea articolului Berlin, Londra şi Paris, ameninţate că pot fi distruse în 200 de secunde cu rachetele nucleare Satan II. Ruşii spun că "vor ajunge în rai, iar vesticii vor arde în iad ca nişte gândaci"

Sursa Foto - Hepta

Gazdele unei emisuni transmisă la o televiziune de stat rusă a simulat modul în care Vladimir Putin ar lansa atacuri nucleare asupra a trei capitale din Europa, susţinând că „nu vor exista supravieţuitori”.

 

Delir total la televiziunea rusă de stat

Ameninţarea vine ca răspuns la comentariile făcute de ministrul apărării din Marea Britanie care sprijină atacurile ucrainene asupra infrastructurii ruse, transmite Daily Mail.Marea Britanie şi alte naţiuni occidentale continuă să sprijine Ucraina, aliaţii NATO furnizând echipamente, vehicule militare şi arme ţării asediate de ruşi.

Ca răspuns la sprijinul vestic al Ucrainei, Putin a ordonat armatei să testeze rachetele Sarmat, cunoscute şi sub numele de Satan II.

Ameninţarea vine şi după ce fostul şef NATO, Richard Sherriff, a avertizat că „ în cel mai rău caz, Occidentul trebuie să se pregătească  pentru un război cu Rusia în Ucraina, pe fondul rapoartelor că preşedintele rus ar putea folosi parada de ziua victorie din 9 mai pentru a declara război total împotriva vecinului său".

Gazdele emisiunii  60 Minute de pe canalul de televiziune de stat Pervîi Kanal (Canalul 1), poreclit ca PUTIN TV de presa occidentală,  au anunţat că oraşele Londra, Paris şi Berlin ar putea fi lovite în 200 de secunde de la lansarea rachetelor nucleare SATAN II/RS-28 Sarmat.

În emisiunea de joi, preşedintele partidului naţionalist Rodina, Aleksey Zhuravlyov, s-a gândit la ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar lansa arme nucleare împotriva Regatului Unit. Acesta a afirmat că: „insulele britanice nu vor mai exista dacă este lansată o singură rachetă Sarmat”.

El a insistat să spună că este foarte „serios”, în timp ce o altă gazdă a adăugat că "şi Marea Britanie are arme nucleare şi că nimeni nu va supravieţui în acest război nuclear”.

Producătorii emisiunii au arătat apoi spectatorilor o hartă care pare să sugereze că Rusia ar putea lansa rachetele nucleare din Kaliningrad, enclava rusă dintre Polonia, Lituania şi Marea Baltică.

El a estimat că rachetele ar putea ajunge la Berlin în 106 secunde, la Paris în 200 de secunde şi la Londra în 202 secunde.

Săptămâna trecută, Putin s-a lăudat că rachetele hipersonice ale ţării sale ar putea fenta toate sistemele de apărare modernă occidentală şi ar putea fi gata să lovească Marea Britanie „până în toamnă”.

Comentariile alarmante au fost făcute la emisiunea care este una dintre cele mai urmărite programe TV din Rusia, în timp ce gazdele şi invitaţii au discutat despre comentariile făcute de James Heappey, ministrul Forţelor Armate, în care a spus că loviturile Ucrainei pe teritoriul Rusiei ar fi „legitime” dacă au întrerupt liniile de alimentare.

Spectacolul este găzduit de Olga Skabeyeva şi Evgeny Popov, care sunt căsătoriţi unul cu celălalt din septembrie 2016. 

În cadrul emisiunii,  Zhuravlyov furios a spus: „Un Sarmat [rachetă] şi atât - Insulele Britanice nu mai există”.

Skabeyeva, care a fost supranumită „Păpuşa de fier a lui Putin TV” pentru criticile ei la adresa partidelor de opoziţie, a avertizat „dar suntem oameni serioşi”, politicianul a răspuns „şi spun asta serios”.

„Ne acuză de terorism de stat”, a spus el, făcându-l pe Popov să spună şi Marea Britanie are arme nucleare”.

Popov a adăugat: „Nimeni nu va supravieţui în acest război când vei propune să loveşti cu un Sarmat. Înţelegi că nimeni nu va supravieţui? Nimeni de pe planetă".

Zhuravlyov a spus că  rachetele „nu pot fi interceptate”.

„Abilităţile lor sunt limitate. Ei spun că le pot doborî, vom vedea asta", a adăugat el.

Skabeyeva a cerut prudenţă, spunând: „Rachetele Sarmat nu sunt încă în Kalinigrad".  

Olga Skabeeva a mai declarat că "niciodată să nu spui niciodată". 

Zhuravlyov, foarte ironic, a continuat: „Trebuie să li se arate această poză. Băieţi uitaţi-vă la această poză - număraţi secundele, puteţi să o faceţi? Bună, este deja aici racheta". 

În timp ce Popov se străduieşte să-şi stăpânească râsul, Zhuravlyov spune: „Aşa este calea. Lasă-i să se gândească la asta. Luaţi un cronometru, număraţi până la 220. Aşa trebuie să vorbim cu ei, ei nu înţeleg altceva". 

Nu este prima dată când Zhuravlyov intră în atenţia publicului pentru comentariile sale la emisiune. În decembrie anul trecut, el a cerut ca congresmanul Statelor Unite, Ruben Gallego să fie răpit şi închis pentru sprijinul său de a înarma şi antrena armata ucraineană.

O lună mai târziu, a susţinut că Rusia ar trebui să amplaseze arme nucleare în Cuba şi Venezuala ca răspuns la ajutorul militar din partea NATO acordat Ucrainei şi Georgiei.

El este preşedintele partidului politic Rodina, un partid naţionalist de extremă dreaptă, care îl sprijină pe Vladimir Putin în Duma de Stat.

Într-un tweet care a împărtăşit videoclipul unui public occidental, Julia Davies, creatorul Russian Media Monitor, a declarat: „Televiziunea rusă continuă să ameninţe cu lovituri nucleare împotriva naţiunilor occidentale, încercând cu disperare să ne descurajeze să continuăm să ajutăm Ucraina".

S-a raportat că Putin urmează să declare „război total” Ucrainei „în câteva zile”, pentru a permite ţării să lanseze o mobilizare generală a populaţiei, potrivit surselor ruse şi oficialilor occidentali.

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat că preşedintele rus ar putea folosi parada de ziua victoriei Rusiei din 9 mai pentru a anunţa mobilizarea în masă a rezerviştilor pentru un atac final în Ucraina.

Ruşii spun că vor ajunge în rai, iar vesticii vor arde în iad ca nişte gândaci

La aceeaşi emisiune, gazdele emisiunii au luat în calcul şi scenariul în care SUA vor riposta nuclear. 

Unul dintre ei a răspuns foarte cinic: "Oricum vom muri într-o zi cu toţii. Important e că noi (ruşii) ne vom duce în rai, iar vesticii vor arde în iad ca nişte gândaci".  

Iată declaraţia completă a redactorului Russia Today,  Margarita Simonyan: „Fie pierdem în Ucraina, fie începe al treilea război mondial. Cred că al treilea război mondial este mai realist, cunoaşterea noastră, cunoaşterea liderului nostru. Cel mai incredibil rezultat, că toate acestea se vor încheia cu o lovitură nucleară, mi se pare mai probabil decât celălalt curs al evenimentelor. Acest lucru este spre groaza mea pe de o parte, dar pe de altă parte, este ceea ce este. Vom merge în rai, în timp ce ei pur şi simplu vor arde în iad... Cu toţii vom muri într-o zi.”

 

 

 

 

Ce efecte vor fi asupra Europei? 

Parisul are populaţie de 2,165,423 locuitori, Londra are 9,002,488 locuitori, iar Berlinul - 3,7 milioane de locuitori. Franţa are 67 milioane de locuitori, Marea Britanie tot 67 milioane, iar Germania are 83 milioane de locuitori. În total, peste 200 milioane de vest-europeni se află sub ameninţarea rachetelor nucleare ale Rusiei. 

Propaganda rusă afirmă că o singură rachetă Satan II poate să cuprindă 16 focoase nucleare, iar conform publicaţiei National Interest, numai o rachetă cu o asemenea încărcătură ar putea extermina o ţară de suprafaţa  Franţei sau Texasului. 

Dacă Rusia ar lansa numai trei rachete către cele trei capitale, ar rezulta instant  200 milioane de morţi, iar radiaţiile s-ar răspândi în toată Europa. În cele din urmă, ar începe iarna nucleară în întreaga emisferă nordică, fără a mai menţiona efectele devastatoare pentru economia globală. Vor fi consecinţe catastrofale care vor afecta în mod direct şi ţările estice ca România şi Polonia pentru mulţi ani. 

Dar propaganda rusă poate să exagereze, cum s-a întâmplat recent când un propagandist rus a susţinut că o rachetă Satan II ar putea vaporiza Marea Britanie şi Irlanda.

Chiar şi dacă exploziile nucleare nu ar extermina statele în întregime, tot ar pricinui efecte catastrofale. 

Un site mai credibil este Outrider care poate simula efectele unor explozii nucleare de anumite tipuri. 

În scenariul în care cele trei capitale europene ar fi bombardate cu Bomba Ţarului (cel mai mare proiectil nuclear din istorie, detonat în 1961), iată care ar fi efectele:

 

 

1.LONDRA- 4,6 milioane de morţi, aproape 3 milioane de răniţi 

2. PARIS -  6 milioane de morţi , 2,5 milioane de răniţi 

3. BERLIN- 2,7 milioane de morţi, 868 000 de răniţi 

Unda de şoc s-ar întinde pe 893 km pătraţi, căldura pe 8000 km pătraţi, iar radiaţiile pe 80,23 km pătraţi. 

Cele trei mari capitale europene ar fi într-adevăr nimicite, iar economic, toată Europa ar putea avea de suferit pentru că Parisul, Londra şi Berlinul sunt cele mai mari centre comerciale şi economice. 

Ar rezulta panică şi anarhie pe întreg continentul european. 

Mai rău este că atacurile nucleare nu se vor opri aici, iar Statele Unite şi submarinele anglo-franceze rămase mai mult ca sigur vor riposta, rezultând un război nuclear total între NATO şi Rusia, unul de distrugere reciprocă. 

În urma unui război nuclear, vor muri 500 milioane de oameni în următoarele 10 luni conform simulatorului din clipul de mai jos,  dar specia umană va supravieţui în emisfera sudică. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici