Berlusconi îşi proclamă nevinovăţia în faţa instanţei, în procesul Mediaset

Silvio Berlusconi şi-a susţinut vineri nevinovăţia în faţa unei Curţi de Apel, la Milano (nord), în cadrul procesului Mediaset, în care fostul premier italian este acuzat de fraudă fiscală.

119 afișări
Imaginea articolului Berlusconi îşi proclamă nevinovăţia în faţa instanţei, în procesul Mediaset

Berlusconi îşi proclamă nevinovăţia în faţa instanţei, în procesul Mediaset (Imagine: Andreea Alexandru / MediafaxFoto)

"Sunt total străin de faptele care îmi sunt imputate", a declarat în faţa instanţei Il Cavaliere, condamnat la 26 octombrie, în primă instanţă, la patru ani de închisoare, o pedeapsă redusă imediat la un an, în baza unei legi de amnistiere.

Silvio Berlusconi este acuzat că a crescut în mod artificial preţul unor drepturi de difuzare de filme, cumpărate de societăţi de tip paravan care îi aparţin, la vânzarea acestora către imperiul său audiovizual Mediaset.

Grupul ar fi constituit conturi la negru în străinătate, reducându-şi profitul în Italia, pentru a plăti impozite mai mici.

"În perioada 2002-2003, am fost preşedinte al Consiliului şi nu m-am ocupat niciodată de drepturi de difuzare", s-a apărat Berlusconi.

"În loc să primesc o medalie de aur din partea statului pentru că am dat locuri de muncă la 56.000 de persoane, am fost condamnat la patru ani de închisoare", a deplâns el.

Verdictul procesului în apel în cazul Mediaset urmează să fie prezentat la 23 martie. Între timp, trei audieri vor fi consacrate pledoariilor avocaţilor şi parchetului.

În prima instanţă, Berlusconi a fost condamnat, de asemenea, la o interdicţie de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de cinci ani şi la plata sumei de zece milioane de euro cu titlu de avans către fiscul italian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici