Biden a vorbit cu Xi Jinping despre implicaţiile susţinerii Rusiei şi vrea menţinerea contactelor

Preşedintele SUA, Joseph Biden, i-a prezentat omologului său chinez, Xi Jinping, implicaţiile unei potenţiale decizii a Chinei de a oferi asistenţă militară Rusiei şi a pledat pentru menţinerea contactelor în mod constant între Washington şi Beijing, anunţă Casa Albă.

1099 afișări
Imaginea articolului Biden a vorbit cu Xi Jinping despre implicaţiile susţinerii Rusiei şi vrea menţinerea contactelor

"Preşedintele Joseph R. Biden a vorbit astăzi cu preşedintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping. Conversaţia s-a concentrat pe invazia neprovocată a Rusiei în Ucraina. Preşedintele Biden a expus perspectivele Statelor Unite, ale aliaţilor şi partenerilor în această criză. Preşedintele Biden a detaliat eforturile SUA iniţial de a împiedica, iar ulterior de a reacţiona la invazie, inclusiv prin impunerea de costuri Rusiei. A descris implicaţiile şi consecinţele situaţiei în care China ar furniza susţinere logistică Rusiei, în timp ce această ţară comite atacuri brutale asupra oraşelor ucrainene şi a civililor", anunţă Preşedinţia SUA, conform unui comunicat vizualizat de MEDIAFAX.

"Preşedintele SUA a evidenţiat susţinerea pentru o soluţie diplomatică la această criză. Cei doi lideri au convenit asupra importanţei de a menţine deschise canalele de comunicare şi de a gestiona competiţia între cele două ţări", subliniază Casa Albă.

Joseph Biden a reiterat, în conversaţia cu Xi Jinping, că politica SUA în privinţa Taiwanului nu s-a modificat, subliniind că Washingtonul "continuă să se opună oricăror modificări unilaterale ale statutului". "Cei doi lideri le-au cerut propriilor echipe să continue activităţile pe baza conversaţiei de astăzi în perioada critică ce urmează", concluzionează Casa Albă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici