Biden anunţă că SUA ar putea oferi Coreei de Nord vaccinuri împotriva COVID-19. "Nu am primit niciun răspuns"

  • Preşedintele Joe Biden a declarat că Phenianul nu a răspuns la o ofertă americană de vaccinuri Covid, în timp ce Coreea de Nord se luptă cu primul său focar de infecţie recunoscut.
  • Aproape 2,5 milioane de persoane s-au îmbolnăvit de "febră" în Coreea de Nord, care se află sub izolare la nivel naţional, potrivit presei de stat din această ţară.
743 afișări
Imaginea articolului Biden anunţă că SUA ar putea oferi Coreei de Nord vaccinuri împotriva COVID-19. "Nu am primit niciun răspuns"

Biden a anunţat oferta în cadrul unei conferinţe de presă în Coreea de Sud.

"Am oferit vaccinuri, nu numai Coreei de Nord, ci şi Chinei, şi suntem pregătiţi să facem acest lucru imediat", a declarat Biden într-o apariţie comună cu preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, potrivit BBC.

"Nu am primit niciun răspuns", a adăugat el.

Regimul izolat al Coreei de Nord a refuzat anterior ofertele de vaccinuri din partea Covax, sistemul global de distribuire a vaccinurilor, şi din partea Coreei de Sud, precum şi alte oferte.

În schimb, a susţinut că a reuşit să ţină Covid în afara ţării prin sigilarea graniţelor, deşi experţii cred că virusul este prezent acolo de ceva timp.

Mass-media de stat a recomandat remedii precum ceaiul din plante, gargara cu apă sărată şi administrarea de analgezice precum ibuprofenul, în timp ce liderul ţării, Kim Jong-un, a acuzat oficialii de distribuirea defectuoasă a rezervelor naţionale de medicamente.

China se luptă, de asemenea, să controleze un val de infecţii cauzate de varianta Omicron, extrem de transmisibilă, zeci de milioane de persoane fiind sub o formă sau alta de izolare.

La conferinţa de presă din capitala sud-coreeană, Seul, preşedintele Biden a declarat că este dispus să se întâlnească cu dl Kim în circumstanţele potrivite.

"Ar depinde dacă este sincer şi dacă este serios", a spus dl Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici