Biden: Ucraina va decide cum se termină războiul/ Zelenski vrea restabilirea integrităţii teritoriale

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a afirmat miercuri seară că Ucraina va decide cum se va încheia războiul cu Rusia, iar preşedintele Volodimir Zelenski a explicat, în conferinţa de presă de la Washington, că o "pace justă" presupune restabilirea integrităţii teritoriale.

1599 afișări
Imaginea articolului Biden: Ucraina va decide cum se termină războiul/ Zelenski vrea restabilirea integrităţii teritoriale

Sursa foto: MediafaxFoto

"Preşedintele Vladimir Putin nu are nicio intenţie de a pune capăt acestui război. Putin nu poate fi lăsat să câştige acest război. Preşedintele Zelenski va decide cum vrea să se termine acest război", a afirmat Biden, potrivit cotidianului Le Monde şi postului BFMTV, în conferinţa de presă organizată la Casa Albă împreună cu preşedintele Ucrainei.

La rândul său, Volodimir Zelenski a afirmat că nu va accepta niciun compromis pentru oprirea războiului cu Rusia. "Putin continuă să atace din ce în ce mai mult obiective civile, dar va eşua. O pace justă nu va implica niciun compromis" în privinţa integrităţii teritoriale a Ucrainei, a subliniat Zelenski.

"Rusia trebuie trasă la răspundere pentru acţiunile împotriva noastră, împotriva poporului nostru, împotriva Europei şi a lumii libere. Noi luptăm pentru victoria noastră comună împotriva tiraniei şi vom câştiga. Sunt sigur că vom câştiga împreună", a insistat Zelenski, potrivit CNN.

Preşedintele Ucrainei a mulţumit Statelor Unite pentru decizia de furnizare a sistemelor antiaeriene şi antibalistice Patriot. "Aceste sisteme vor consolida în mod semnificativ apărarea ucraineană. Este o etapă foarte importantă pentru crearea unui spaţiu aerian securizat în Ucraina", a subliniat Zelenski.

Administraţia Biden a anunţat miercuri că Statele Unite vor oferi asistenţă militară suplimentară Ucrainei, în valoare de 1,8 miliarde de dolari, inclusiv sisteme antiaeriene Patriot.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici