Bilanţ rectificat al accidentului feroviar din Belgia: Un mort şi 17 răniţi. IMAGINI de la locul accidentului

O persoană a murit şi alte 17 au fost rănite, sâmbătă, în accidentul unui tren care transporta produse chimice foarte toxice în apropiere de Gand, în Belgia, potrivit unui nou bilanţ corectat sâmbătă seara de autorităţile provinciale.

566 afișări
Imaginea articolului Bilanţ rectificat al accidentului feroviar din Belgia: Un mort şi 17 răniţi. IMAGINI de la locul accidentului

Bilanţ rectificat al accidentului feroviar din Belgia: Un mort şi 17 răniţi. IMAGINI de la locul accidentului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernatorul provinciei Flandra de Est, Jan Briers, a anunţat doi morţi şi 14 răniţi.

Cei 17 răniţi au fost spitalizaţi, după ce au inhalat gaze toxice. O anchetă a fost deschisă pentru a se stabili cauzele decesului unei a 18-a persoane.

Accidentul s-a produs în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, la ora locală 02.00, între localităţile Schellebelle şi Wetteren. Şase dintre cele 13 vagoane ale trenului au deraiat, iar două s-au răsturnat.

Deraierea a provocat o explozie, după care incendiul s-a propagat pe o distanţă de câteva sute de metri.

Flăcările au cuprins trei cisterne care transportau acrilonitril, o substanţă toxică. Autorităţile au declanşat un plan de urgenţă şi au evacuat aproximativ 500 de persoane.

Incendiul a fost stins în cursul serii. Pompierii au decisă să lasă vagoanele să ardă controlat pentru a evita degajarea de vapori toxici, care s-ar fi format în contact cu apa. Persoanele evacuate au petrecut noaptea în centre special amenajate.

Cauzele accidentului nu au fost stabilite încă, dar vagoanele au deraiat la schimbarea macazului, după ce au trecut de o zonă în lucru, fiind avansată ipoteza unei viteze inadecvate.

Trenul venea din Olanda şi se îndrepta către Gent-Zeehaven, portul maritim din Gand.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici