Blinken a discutat cu preşedintele Autorităţii Palestiniene despre vizita lui Joe Biden în Orientul Mijlociu

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a vorbit vineri, prin telefon, cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, în contextul viitorului turneu al preşedintelui Joseph Biden în Orientul Mijlociu şi pe fondul eforturilor de relansare a procesului de pace israelo-palestinian.

151 afișări
Imaginea articolului Blinken a discutat cu preşedintele Autorităţii Palestiniene despre vizita lui Joe Biden în Orientul Mijlociu

"Am avut astăzi o conversaţie bună cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, despre viitoarea vizită a preşedintelui SUA în Orientul Mijlociu şi despre angajamentul Statelor Unite faţă de poporul palestinian", a declarat vineri Antony Blinken, prin Twitter.

De asemenea, Antony Blinken l-a felicitat pe Yair Lapid pentru numirea în funcţia de premier interimar al Israelului şi a pledat pentru intensificarea cooperării "pentru atingerea obiectivelor comune la nivel bilateral şi regional".

Joseph Biden se va afla în Israel pe 13-14 iulie, iar apoi va merge la Ramallah, în Cisiordania, pentru o întâlnire cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas. Ulterior, Biden se va deplasa în Arabia Saudită, pentru o reuniune a Consiliului de Cooperare din Golf. Administraţia de la Washington vrea relansarea procesului de pace israelo-palestinian, aflat în impas de mulţi ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici