Blinken avertizează China că furnizarea de armament Rusiei ar afecta relaţiile Washington-Beijing

Eventuala decizie a Chinei de a furniza armament Rusiei pentru invazia militară din Ucraina sau de a ajuta Moscova să evite sancţiunile occidentale ar afecta grav relaţiile Beijingului cu Washingtonul, a afirmat joi după-amiază secretarul de Stat american, Antony Blinken.

475 afișări
Imaginea articolului Blinken avertizează China că furnizarea de armament Rusiei ar afecta relaţiile Washington-Beijing

"În cazul în care China va susţine Rusia cu echipamente militare letale sau va ajuta Rusia să evite în mod sistematic sancţiunile, acest lucru ar fi o problemă gravă în relaţiile noastre", a declarat Antony Blinken, potrivit site-ului Tagesschau.de, după reuniunea miniştrilor de Externe din Grupul G20, desfăşurată în New Delhi (India).

Administraţia de la Washington a transmis în mai multe rânduri că are informaţii că Beijingul ar analiza posibilitatea de a furniza Moscovei armament letal pentru operaţiunile militare din Ucraina. Şi Alianţa Nord-Atlantică a anunţat că există semnale că Administraţia Chinei analizează posibilitatea de a furniza armament Rusiei.

Beijingul a avertizat că nu va tolera presiunile Statelor Unite referitoare la relaţiile Chinei cu Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici