Boicot fără precedent împotriva reţelelor de socializare. Lewis Hamilton s-a alăturat şi el acţiunii

  • Un număr mare de cluburi de fotbal şi jucători de top din Marea Britanie, dar şi din restul Europei, încep vineri o acţiune de boicotare a reţelelor sociale ca o măsură de combatere a abuzurilor şi discriminărilor.
  • Acţiunii i s-au alăturat şi UEFA, dar şi alte organisme sportive şi sportivi de top.
3448 afișări
Imaginea articolului Boicot fără precedent împotriva reţelelor de socializare. Lewis Hamilton s-a alăturat şi el acţiunii

Acţiunea are ca scop manifestarea solidarităţii împotriva abuzului online şi încurajarea companiile care deţin reţelele de socializare să adopte o poziţie mai puternică împotriva abuzurilor rasiste şi sexiste pe platformele lor.

În Marea Britanie şi-au anunţat participarea la acţiune ligile de rugby şi crichet, dar şi federaţiile de fotbal din Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda.

O listă incompletă a celor care s-au raliat demersului cuprinde cluburi din Premier League, Liga engleză de fotbal, Superliga feminină, Liga scoţiană de fotbal masculin şi feminin, Football Association, Scottish FA, Football Association of Wales şi Irish Football Association, Uefa şi alte organizaţii de fotbal, Consiliul de Cricket din Anglia şi Ţara Galilor, Asociaţia Profesională de Cricket, Federaţiile de rugby din Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Franţa, Rugby Premier, cluburi de rugby şi asociaţii ale jucătorilor de rugby, britanice şi europene.

Sunt de asemenea implicate organisme reprezentante ale ciclismului, curselor de cai, hochei şi tenis din Marea Britanie.

Şi-au anunţat participarea chiar şi sponsori ai echipelor din Premier League, precum şi instituţii media, precum Sky Sports, BT Sport şi Talksport.


Protestul începe vineri la ora 15:00 GMT şi se va încheia luni la miezul nopţii.

Campionul mondial de Formula 1, Lewis Hamilton s-a alăturat şi el campaniei, alături de pilotul Williams, George Russell.

Sunt pe deplin de acord cu iniţiativa şi dacă facând acest lucru ajut să pun presiune pe acele platforme, pentru a contribui la lupta împotriva discriminării, atunci, cu siguranţă, mă bucur că o fac”, a spus Hamilton.

"Sunt foarte mândru să aud că sunt atât de multe organizaţii implicate. Nu ştiu de ce Formula 1 nu face parte din asta.", s-a întrebat Hamilton.

Reprezentanţii Formula 1 au declarat, citaţi de BBC Sports, că „sunt pe deplin dedicaţi combaterii oricărei forme de discriminare, online sau de orice fel şi sprijină organismele sportive şi sportivii implicaţi în boicot.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici