Suprafaţa URIAŞĂ de pădure pe care a pierdut-o Bolivia anul acesta din cauza incendiilor

Guvernul bolivian a anunţat miercuri că incendiile din această ţară au afectat 1,2 milioane de hectare de pădure, însă activiştii pentru mediu susţin că numărul este mult subestimat de către autorităţi, potrivit France 24.

1746 afișări
Imaginea articolului Suprafaţa URIAŞĂ de pădure pe care a pierdut-o Bolivia anul acesta din cauza incendiilor

Bolivia a pierdut anul acesta peste un milion de hectare de pădure din cauza incendiilor

Informaţiile oferite de Guvern vin la doar două zile după ce preşedintele ţării, Evo Morales, şi-a suspendat campania electorală pentru a coordona acţiunile destinate combaterii incendiilor din partea boliviană a Pădurii Amazoniene.

Decizia lui Morales a venit în contextul în care acesta este puternic contestat din cauza reacţiei sale foarte slabe faţă de dezastrul ecologic care afectează ţara sud-americană, dar şi din cauza politicilor sale, despre care criticii susţin că încurajează defrişările.

Cifrele oficiale ale Guvernului Boliviei sunt contestate de organizaţia non-guvernamentală Prietenii Pădurii, care susţine că aproximativ 1,8 milioane de hectare de pădure ar fi fost afectate de incendii în 2019.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici