"Bombă ecologică". Ucraina acuză Rusia că a lovit un petrolier moldovenesc care pluteşte în derivă în Marea Neagră

O rachetă rusă a lovit un petrolier care plutea în derivă în Marea Neagră de peste patru luni şi care transporta motorină, a anunţat joi agenţia de presă Interfax-Ucraina, citând armata ucraineană care a calificat nava drept o "bombă ecologică".

12102 afișări
Imaginea articolului "Bombă ecologică". Ucraina acuză Rusia că a lovit un petrolier moldovenesc care pluteşte în derivă în Marea Neagră

Sursa foto: Twitter European Pravda

Petrolierul Millennial Spirit, sub pavilion moldovenesc, a fost lovit de două ori de când Rusia a invadat Ucraina, la 24 februarie.

Prima dată a fost lovit cu o rachetă lansată de pe o navă de război la câteva zile după invazie. Republica Moldova a declarat atunci că nava avea un echipaj rusesc şi că doi dintre ei au fost grav răniţi, potrivit Reuters.

Comandamentul militar din sudul Ucrainei a declarat că atunci când nava a fost lovită în februarie avea la bord peste 500 de tone de motorină şi că de atunci a plutit în derivă fără echipaj.

"Probabil că restul încărcăturii arde", a declarat armata într-un comunicat citat de Interfax-Ucraina, precizând că petrolierul a fost lovit pentru a doua oară.

Aceasta a numit nava o "bombă ecologică cu acţiune întârziată" şi a pus faptul că a plutit în derivă fără echipaj pe seama blocadei ruseşti a porturilor ucrainene. Aceasta a declarat că o rachetă rusă Kh-31 aer-sol a lovit nava.

Ucraina spune că invazia Rusiei a dus la daune uriaşe asupra mediului şi intenţionează să ceară despăgubiri în instanţele internaţionale. 

Ameninţările de mediu cauzate de invazie, citate de Ucraina, includ poluarea bazinelor de apă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici