Borrell cere forţelor navale europene să patruleze prin strâmtoarea Taiwan: este o zonă "absolut crucială" pentru Europa

Forţele navale europene ar trebui să patruleze în strâmtoarea Taiwan, a declarat şeful politicii externe a UE, reluând comentarii anterioare care subliniau cât de important este Taiwanul pentru Europa.

1323 afișări
Imaginea articolului Borrell cere forţelor navale europene să patruleze prin strâmtoarea Taiwan: este o zonă "absolut crucială" pentru Europa

Josep Borrell a scris într-un articol de opinie publicat în Journal Du Dimanche că Taiwanul "ne priveşte din punct de vedere economic, comercial şi tehnologic".

"De aceea fac apel la marina militară europeană să patruleze în strâmtoarea Taiwan pentru a arăta angajamentul Europei faţă de libertatea de navigaţie în această zonă absolut crucială", a scris el, informează The Guardian.

Marţi, într-un discurs de deschidere a unei dezbateri despre China la Parlamentul European, Borrell a declarat: "Taiwanul este crucial pentru Europa"

"Nu doar dintr-un motiv moral, o acţiune împotriva Taiwanului trebuie neapărat respinsă. Ci şi pentru că ar fi, din punct de vedere economic, extrem de gravă pentru noi", a adăugat şeful diplomaţiei UE, invocând rolul Taiwanului în industria de semiconductori.

Comentariile lui Borrell vin după ce preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a susţinut luna aceasta că Europa nu ar trebui să urmeze politica SUA în cazul unui conflict cu China în legătură cu Taiwanul.

Comentariile lui Macron, după o vizită în China, au stârnit critici din partea unor politicieni atât din SUA, cât şi din interiorul UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici