”Bucătarul lui Putin” ameninţă că îl va distruge pe Aleksei Navalnîi

  • Yevgeny Prigozhin este unul din cei mai influenţi oameni de afaceri şi supranumit ”bucătarul lui Vladimir Putin”
  • În octombrie 2019, instanţa a dispus ca Aleksei Navalnîi, asociatul său Lyubov Sobol şi Fundaţia Anticorupţie pe care au fondat-o, să-i plătească aproape 88 de milioane de ruble afaceristului Prigozhin
  • Aleksei Navalnîi, în iulie, a închis oficial fundaţia pentru a evita să plătească partea sa din pedeapsă
5053 afișări
Imaginea articolului ”Bucătarul lui Putin” ameninţă că îl va distruge pe Aleksei Navalnîi

”Bucătarul lui Putin” ameninţă că îl va distruge pe Aleksei Navalnîi

Yevgeny Prigozhin, unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri şi cu legături la Kremlin, a promis să-l distrugă pe liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi. Aparent, Aleksei Navalnîi are o datorie de 1.2 milioane de dolari.

Prigozhin este poreclit "bucătarul preşedintelui Vladimir Putin" deoarece compania sa, Concord, a prestat servicii de catering pentru Kremlin.

Serviciul de presă al companiei Concord l-a citat pe Prigozhin marţi seară: „Intenţionez să aplic o decizie judecătorească de anul trecut, prin care Aleksei Navalnîi şi asociaţii săi să-mi plătească aproape 88 de milioane de ruble (1.2 milioane de dolari), pentru prejudicii aduse companiei Moskovsky Shkolnik. O să distrug acest grup de oameni fără scrupule”. 

În octombrie 2019, instanţa a dispus ca Aleksei Navalnîi, asociatul său Lyubov Sobol şi Fundaţia Anticorupţie pe care au fondat-o, să plătească aproape 88 de milioane de ruble companiei Moskovsky Shkolnik, companie deţinută de omul de afaceri Evgeny Prigozhin, care se ocupă de pregătirea meselor şcolare.

La începutul anului 2019, fundaţia lui Aleksei Navalnîi a realizat o anchetă în urma căreia a reieşit ca firma Moskovsky Shkolnik a monopolizat piaţa, a utilizat alimente de proastă calitate şi, astfel, a îmbolnăvit copiii.

Aleksei Navalnîi, în iulie, a închis oficial fundaţia pentru a evita să plătească partea sa din pedeapsă.

Directorul fundaţiei, Ivan Zhdanov, le-a scris un mesaj susţinătorilor miercuri, prin care a sugerat că Aleksei Navalnîi e posibil să fi fost otrăvit chiar din cauza uneia dintre investigaţiile fundaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici