Bulgaria a informat UE şi NATO în legătură cu o scurgere de informaţii secrete

Toţi partenerii Bulgariei din UE şi NATO au fost anunţaţi în legătură cu o scurgere de informaţii de la Agenţia Naţională pentru Securitatea Statului (DANS), a declarat preşedinteşe Comisiei de Stat pentru Securitatea Informaţiei, potrivit postului naţional de radio, citat de site-ul Novinite.com.

20 afișări
Imaginea articolului Bulgaria a informat UE şi NATO în legătură cu o scurgere de informaţii secrete

Bulgaria a informat UE şi NATO în legătură cu o scurgere de informaţii secrete (Imagine: Meafax Foto/AFP)

Ţveta Markova a afirmat că informaţiile, publicate pe Internet, nu periclitează interesele naţionale sau angajamentele Bulgariei în cadrul NATO.

"Din ce a apărut, cel puţin în cele 26 de pagini care sunt publicate, nu există nici o informaţie de natură să ameninţe suveranitatea naţională", a conchis ea.

Un raport secret al DANS, privind influenţa unor grupări infracţionale asupra unor ministere şi agenţii de stat, a fost publicat online luni seara.

Premierul Boiko Borisov a anunţat sâmbătă că a primit raportul de la un fost agent al serviciilor secrete, Aleksei Petrov, fost consilier al lui Petko Sertov, care a fost director al DANS. Potrivit lui Borisov, raportul, redactat cu un an în urmă, a fost etichetat drept copia destinată premierului. Felul în care acesta a ajuns la Petrov rămâne, însă, neclar.

Actualul premier a declarat că predecesorul său, Serghei Stanişev, a obţinut documentul anul trecut, dar nu l-a trimis la departamentul relevant din cadrul Guvernului, iar raportul a dispărut ulterior.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici