Bulgaria semnalează o creştere a numărului zborurilor de recunoaştere ruseşti

Numărul zborurilor de recunoaştere efectuate de avioanele armatei ruse în apropierea spaţiului aerian bulgar a crescut semnificativ de la începutul lui 2014, afirmă cotidianul Sega în ediţia de marţi, citând surse din cadrul Ministerului Apărării de la Sofia.

35398 afișări
Imaginea articolului Bulgaria semnalează o creştere a numărului zborurilor de recunoaştere ruseşti

Bulgaria semnalează o creştere a numărului zborurilor de recunoaştere ruseşti

Avioanele bulgare MiG-29 au fost ridicate de două până la zece ori pe săptămână pentru a intercepta zborurile de recunoaştere ruseşti şi pentru a le împiedica să intre în spaţiul aerian bulgar, relatează Sofia Globe, în ediţia electronică.

Membră NATO, Bulgaria efectuează zboruri de interceptare de la baza aeriană Graf Ignatievo în numele alianţei militare.

Postul de radio Darik a anunţat că ministrul bulgar al Apărării, Anghel Naidenov, a declarat că în ultimele luni s-a înregistrat o creştere a frecvenţei zborurilor avioanelor ruseşti care au presupus un răspuns din partea forţelor aeriene bulgare pentru a le verifica.

Naidenov a declarat că avioanele MiG-29 decolează "aproape zilnic" pentru a intercepta aeronavele ruseşti.

Potrivit unor surse neoficiale citate de Sega, aeronavele ruseşti par să monitorizeze sistemele radar din Bulgaria.

Turcia, care este şi ea membră NATO, a trimis la 3 martie opt avioane F-16 pentru a intercepta aeronave ruseşti Il-20 în apropiere de coasta turcă a Mării Negre, potrivit presei locale. Ruşii au rămas însă în spaţiul aerian internaţional.

Situaţia este monitorizată de aeronavele AWACS ale NATO care operează din România, potrivit informaţiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici