Bulgaria suspendă procedura de ratificare a acordului ACTA

Bulgaria a anunţat suspendarea procedurii de ratificare a acordului multilateral ACTA, pe fondul protestelor faţă de acest text, considerat de internauţi ca fiind o atingere adusă libertăţii.

331 afișări
Imaginea articolului Bulgaria suspendă procedura de ratificare a acordului ACTA

Bulgaria suspendă procedura de ratificare a acordului ACTA (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Voi propune Guvernului suspendarea procedurii de ratificare a acordului multilateral ACTA", a declarat ministrul Economiei şi Energiei, Traicio Traikov, precizând că deja s-a consultat cu premierul Boiko Borisov pe această temă.

"Bulgaria nu va prezenta documentul spre ratificarea Parlamentului până ce statele membre UE nu vor avea o poziţie comună faţă de acest subiect", adaugă ministrul bulgar.

Acordul ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) a fost semnat pe 26 ianuarie, la Tokyo, de 22 dintre cele 27 de state europene.

Negociat între UE, Statele Unite, Japonia, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic şi Elveţia, textul este destinat combaterii pirateriei online şi vânzării de produse contrafăcute.

Peste 3.000 de bulgari au protestat sâmbătă, denunţând ACTA şi acuzând Guvernul că a semnat textul prea rapid şi fără consultarea populaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici