Bulgaria va aborda cu Franţa subiectul admiterii în Schengen, sperând într-o aderare etapizată

Ministrul bulgar de Externe, Kristian Vighenin, a anunţat miercuri că va discuta săptămâna viitoare cu şeful diplomaţiei franceze, Laurent Fabius, despre argumentele Parisului împotriva aderării Bulgariei la Schengen, pledând pentru o integrare etapizată.

194 afișări
Imaginea articolului Bulgaria va aborda cu Franţa subiectul admiterii în Schengen, sperând într-o aderare etapizată

Bulgaria va aborda cu Franţa subiectul admiterii în Schengen, sperând într-o aderare etapizată

"Mă voi întâlni cu ministrul francez de Externe şi vreau să clarific cauzele concrete pentru care Franţa pune sub semnul întrebării aderarea Bulgariei la Schengen", a declarat Vighenin, anunţând că se va deplasa la Paris săptămâna viitoare.

"Aderarea la Schengen în mod etapizat - aceasta pare abordarea realistă", a subliniat ministrul bulgar, evocând "posibilitatea aderării prin deschiderea, iniţial, a frontierelor aeriene".

Această posibilitate a fost avansată şi de premierul Franţei, Jean-Marc Ayrault, cu ocazia vizitei efectuate la Bucureşti în luna iulie.

Najat Vallaud-Belkacem, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris, declara săptămâna trecută că, în momentul de faţă, "nu sunt întrunite" condiţiile aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

La rândul său, ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a afirmat că admiterea celor două ţări în spaţiul european de liberă-circulaţie "nu va avea loc la 1 ianuarie" 2014.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici