Casa Albă a adus în SUA ventilatoarele ruseşti din cauza cărora au luat foc 6 bolnavi fără acordul FDA

  • Atunci când Donald Trump şi-a dat acordul cu privire la transportul ventilatoarelor ruseşti în SUA, la sugestia lui Vladimir Putin, Casa Albă nu a notificat FDA
  • Ventilatoarele urmau să fie utilizate de spitalele din New Jersey şi New York, dar nu au mai fost folosite
  • Rusia a interzis utilizarea acestor ventilatoare
934 afișări
Imaginea articolului Casa Albă a adus în SUA ventilatoarele ruseşti din cauza cărora au luat foc 6 bolnavi fără acordul FDA

Trump a adus ventilatoarele ruseşti din cauza cărora au luat foc 6 bolnavi de COVID-19 fără acordul FDA

Atunci când Donald Trump şi-a dat acordul cu privire la transportul ventilatoarelor ruseşti în SUA, la sugestia lui Vladimir Putin, Casa Albă nu a notificat FDA (agenţia americană responsabilă de reglementarea domeniilor alimentar şi medical), scrie Reuters. 
 
Ventilatoarele urmau să fie folosite de spitalele din New Jersey şi New York. 
 
Reprezentanţii FDA au aflat despre transportul din Rusia de la Agenţia Federală pentru Situaţii de Urgenţă (FEMA) pe data de 31 martie, cu o zi înainte ca vetilatoarele de tip Aventa-M să fie livrate. 
 
Pe atunci, cele două state din SUA se confruntau cu o criză acută de ventiloare în secţiile de terapie intensivă unde se aflau mulţi bolnavi de COVID-19. 
 
Echipamentele nu au fost folosite în New Jersey sau New York, însă noile detalii dezvăluite de Reuters au atras atenţia congresmanilor democraţi. Notificarea în ultima clipă a lăsat deschisă posibilitatea ca ventilatoarele să fie folosite în epicentul pandemiei din SUA, fără aprobarea FDA. 
 
„FEMA şi FDA cunoşteau doar aspectele generale privind acest transport fără să li se fi comunicat detalii cu privire la produse, înainte ca avionul să sosească în SUA, pe data de 1 aprilie”, a declarat pentru Reuters un reprezentant FDA. 
 
La începutul acestei luni, Rusia a sistat utilizarea ventilatoarelor Aventa-M în propriile spitale, după ce acestea ar fi cauzat incendiile care au dus la moartea a 6 persoane. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici