Casa Albă: Donald Trump îl va nominaliza pe Patrick Shanahan să ocupe funcţia de secretar al Apărării

Preşedintele SUA, Donald Trump, îl va nominaliza pe Patrick Shanahan să ocupe funcţia de secretar al Apărării, acesta servind deja în această funcţie ca interimar din luna ianuarie, a anunţat joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, informează postul Fox News.

361 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Donald Trump îl va nominaliza pe Patrick Shanahan să ocupe funcţia de secretar al Apărării

Casa Albă: Donald Trump îl va nominaliza pe Patrick Shanahan să ocupe funcţia de secretar al Apărării

"Shanahan a dovedit în cursul ultimelor câteva luni că este mai mult decât calificat să conducă Departamentul Apărării, şi va continua să facă o treabă excelentă", a anunţat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Patrick Shanahan, în vârstă de 56 de ani, are o experienţă îndelungată în industria de apărării, lucrând la compania Boeing timp de peste 30 de ani, însă experienţa sa în cadrul administraţiei federale este una limitată. Înainte de a prelua funcţia de secretar interimar al Apărării, Shanahan a fost adjunctul predecesorului său, Jim Mattis, timp de aproape doi ani.

La scurt timp după anunţul Casei Albe, Shanahan a emis un comunicat în care se declară "onorat" de decizia lui Trump.

"În cazul în care voi fi confirmat de Senat, voi continua implementarea cu agresivitate a Strategiei Naţionale de Apărare", a mai afirmat oficialul, adăugând că îşi menţine angajamentul de a moderniza forţele armate ale SUA.

Predecesorul lui Shanahan, Jim Mattis, şi-a anunţat demisia de a demisiona la doar o zi după decizia liderului de la Casa Albă de retragere a trupelor americane din Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici