Cascada Niagara va fi iluminatâ în albastru cu ocazia naşterii "bebeşului regal" britanic

Simbol al ataşamentului Canadei faţă de coroană, cascada Niagara şi turnul CN din Toronto vor fi iluminate în albastru în onoarea băieţelului pe care l-a născut ducesa de Cambridge, Kate.

382 afișări
Imaginea articolului Cascada Niagara va fi iluminatâ în albastru cu ocazia naşterii "bebeşului regal" britanic

Cascada Niagara va fi iluminatâ în albastru cu ocazia naşterii "bebeşului regal" britanic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Turnul CN, care domină capitala economică canadiană cu cei 553 de metri înălţime, va fi luminat în albastru "special pentru această noapte", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt.

Cascada Niagara, locaţie turistică situată la frontiera dintre Statele Unite şi Canada, va fi de asemenea luminată în această culoare, a transmis presa locală.

Al treilea în ordinea succesiunii la tronul britanic, "bebeluşul regal" este "viitorul suveran al Canadei" a declarat premierul Stephen Harper urându-le "sănătate şi fericire noilor părinţi" într-un comunicat.

Stat Commonwealth, Canada este o monarhie parlamentară care o are în prezent ca şef de stat pe regina Elizabeth a II-a, reprezentată la Ottawa de guvernatorul general David Johnston.

Naşterea fiului lui Kate şi al prinţului William a fost foarte urmărită în această ţară, cu excepţia Quebecului, provincie francofonă care a încercat de două ori să îşi obţină independenţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici