Catherine Ashton va merge din nou în Ucraina săptămâna viitoare: "Sunt alarmată de violenţa şi cazurile de intimidare şi tortură"

Şefa diplomaţiei europene Catherine Ashton a anunţat vineri că va efectua o nouă vizită la Kiev săptămâna viitoare, pentru a contribui la rezolvarea crizei politice din Ucraina.

153 afișări
Imaginea articolului Catherine Ashton va merge din nou în Ucraina săptămâna viitoare: "Sunt alarmată de violenţa şi cazurile de intimidare şi tortură"

Catherine Ashton (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Situaţia din Ucraina este foarte îngrijorătoare şi mă voi întoarce la Kiev săptămâna viitoare, în numele Uniunii Europene", a declarat Ashton, după o întâlnire cu opozantul ucrainean Arseni Iaţeniuk, cu ocazia Conferinţei pentru Securitate de la München.

Săptămâna aceasta, Ashton a efectuat deja o vizită la Kiev, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai puterii şi opoziţiei, îndemnând la încetarea "violenţei".

"Sunt alarmată de violenţa şi cazurile de intimidare şi tortură" din Ucraina, a afirmat şefa diplomaţiei europene. "În special, sunt îngrozită de tratamentul crud şi torturile la care a fost supus Dmitro Bulatov, precum şi de informaţiile potrivit cărora s-a încercat arestarea lui pe patul de spital. Acest lucru este total inacceptabil şi trebuie să înceteze imediat", a adăugat ea.

Activist ucrainean, în vârstă de 35 de ani, foarte activ împotriva preşedintelui Viktor Ianukovici, Dmitro Bulatov a fost răpit şi torturat timp de o săptămână, înainte de a fi găsit abandonat într-o pădure. Potrivit poliţiei, el va fi plasat în arest la domiciliu.

Iaţeniuk împreună cu alţi lideri ai opoziţiei urmează să se întâlnească sâmbătă, la München, cu secretarul de Stat american, John Kerry.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici