Câţi ruşi s-au înrolat benevol în armată, la o zi distanţă de la mobilizarea dictată de Putin

Moscova informează că 10.000 de voluntari, dintre cei 300.000 vizaţi iniţial, s-au înscris în 24 de ore de la anunţarea mobilizării.

18582 afișări
Imaginea articolului Câţi ruşi s-au înrolat benevol în armată, la o zi distanţă de la mobilizarea dictată de Putin

Câţi ruşi s-au înrolat în armată, la o zi distanţă de la mobilizarea dictată de Putin

În 24 de ori, aproape 10.000 de oameni s-au prezentat voluntar în Rusia, înainte de a primi apelul oficial, pentru a fi înscrişi în ofensiva din Ucraina, în urma anunţului mobilizării parţiale a rezerviştilor de către preşedintele Vladimir Putin.

Anunţul a fost făcut de Statul Major al Rusiei. „În prima zi de mobilizare parţială, aproximativ 10.000 de cetăţeni au ajuns singuri la comisiile de poliţie militară, fără să aştepte citaţia”, a declarat Vladimir Tsimlianski, purtătorul de cuvânt al Statului Major General.

Rusia mizează pe 300.000 de persoane pentru a întări frontul din Ucraina, slăbit după ultimele înfrângeri. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici