ATACUL ARMAT din Franţa: NIVEL MAXIM de alertă în nord. Atacatorii de la Charlie Hebdo, căutaţi în jurul localităţii Crépy-en-Valois, la 60 de kilometri de Paris - FOTO, VIDEO

Doi suspecţi înarmaţi au fost reperaţi în Aisne, în nordul Franţei, afirmă Le Parisien, în ediţia electronică, în condiţiile în care poliţia franceză îi caută pe autorii atacului asupra săptămânalului satiric Charlie Hebdo, Cherif şi Said Kouachi. Autorităţile franceze au instituit nivelul maxim de alertă în zona din nordul Franţei unde s-ar afla autorii atacului terorist. Presa franceză informează că zona de căutare este în jurul localităţii Crépy-en-Valois, la aproximativ 60 de kilometri la nord-est de Paris, contrazicând astfel sursele care afirmau că suspecţii s-au baricadat într-o casă.

20089 afișări
Imaginea articolului ATACUL ARMAT din Franţa: NIVEL MAXIM de alertă în nord. Atacatorii de la Charlie Hebdo, căutaţi în jurul localităţii Crépy-en-Valois, la 60 de kilometri de Paris - FOTO, VIDEO

ATACUL ARMAT din Franţa - FOTO, VIDEO, LIVE TEXT (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 17:30 - Nivel maxim de alertă în nordul Franţei, unde s-ar afla autorii atacului contra Charlie Hebdo

Autorităţile franceze au instituit nivelul maxim de alertă în zona din nordul Franţei unde s-ar afla autorii atacului terorist comis miercuri la redacţia Charlie Hebdo.

Forţele de ordine au fost mobilizate masiv în regiunea Picardie, unde au loc percheziţii în mai multe localităţi, scrie Le Parisien.

Conform Le Figaro, zona de căutare este în jurul localităţii Crépy-en-Valois.

Iniţial, surse citate de France3 afirmau că suspecţii s-au baricadat într-o casă din Crépy-en-Valois, dar extinderea zonei de căutare contrazice aceste informaţii.

UPDATE 15:51 - Drapele jihadiste şi cocteiluri Molotov, găsite în maşina abandonată

Două drapele jihadiste şi aproximativ zece cocteiluri Molotov au fost găsite de anchetatori în maşina abandonată la Paris, miercuri, de autorii atacului de la redacţia săptămânalului Charlie Hebdo, care s-a soldat cu 12 morţi, au anunţat joi surse apropiate dosarului.

"Acest lucru demonstrează pe de o parte radicalizarea lor islamistă şi că pregătiseră probabil alte acţiuni cu aceste cocteiluri" Molotov, a declarat sursa citată.

La scurt timp după ce au fugit de la locul atentatului, atacatorii şi-au abandonat maşina în nord-estul Parisului, după ce au lovit un automobilist.

UPDATE 15:15 - Poliţia i-a înconjurat pe atacatorii de la Charlie Hebdo, baricadaţi într-o casă

Două elicoptere Puma pentru transportul trupelor survolează în prezent localitatea Crepy-en-Valois, din departamentul Oise, după ce suspecţii în cazul atentatului de la redacţia Charlie Hebdo au fost reperaţi la Villers-Cotterêts în cursul dimineţii.

Mai multe autovehicule ale jandarmeriei au fost de asemenea observate pe străzile din localitate.

Potrivit postului France 3 citat de Le Figaro, cei doi suspecţi s-ar fi baricadat într-o casă din Crepy-en-Valois.

Prefectura departamentului Oise a confirmat că o operaţiune de urmărire este în curs în localitate.

UPDATE 12:00 - Potrivit Le Parisien, doi bărbaţi au fost reperaţi în cursul dimineţii pe RN 2 la Villers-Cotterêts (Aisne). Cei doi suspecţi circulau într-o maşină Renault Clio albă, cu plăcuţe de înmatriculare ascunse. Cei doi bărbaţi purtau cagule şi erau puternic înarmaţi. 

Suspecţii se îndreptau înspre Paris şi corespund semnalmentelor celor doi fraţi căutaţi de poliţie pentru atacul asupra săptămânalului francez. Arme cu ţevi lungi erau vizibile în spatele maşinii.

Administratorul unei benzinării "i-a recunoscut oficial pe cei doi bărbaţi suspectaţi că au participat la atentatul de la Charlie Hebdo", a explicat o sursă apropiată anchetei, în timp ce Le Point scrie că suspecţii ar fi încercat să jefuiască benzinăria. "Cei doi bărbaţi poartă cagule şi par a avea arme Kalaşnikov şi lansatoare de rachete", a confirmat o altă sursă. 

Martorii oculari scriu pe Twitter că numeroase forţe ale jandarmeriei se află în apropiere de Vauciennes, unde circulaţia a fost oprită.

Parisul s-a confruntat miercuri cu cel mai sângeros atac comis în Franţa de un secol, respectiv un masacru cu arme Kalaşnikov în plină şedinţă de redacţie la publicaţia Charlie Hebdo. Autorii atacului au fost identificaţi drept fraţii Cherif şi Said Kouachi, cunoscuţi de serviciile franceze antiterorism.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici